HTC One Mini 2 Review

htc one mini 2 achterkantTwee maanden na de lancering van de HTC One M8 heeft HTC de nieuwe mini aangekondigd. De HTC One Mini 2 is compacter en goedkoper dan het toptoestel van de Taiwanese producent van smartphones. Volgens HTC zelf is de One Mini 2 de beste Android smartphone in zijn klasse en hier kunnen wij ze geen ongelijk in geven. Bij het zien van het prachtige design gaat bij menig mens het hart sneller kloppen. Iedereen die de huidige smartphones te groot vindt doet er goed aan om juist het compacte toestel van HTC aan te schaffen.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Helder 720p HD-display
  • Fatsoenlijke 13 megapixel camera
  • Levensduur van de batterij

Minpunten

  • Prestaties gelijkwaardig aan Moto G
  • Onhandig virtueel toetsenbord

Belangrijkste kenmerken van de HTC One Mini 2: 4,5 inch 720p HD-display; 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core CPU; Android 4.4 met Sense 6.0; 16GB opslagruimte; microSD-kaart ondersteuning tot 128GB; 1GB RAM; Nano SIM; 13 megapixel camera achterzijde; 5 megapixel camera aan de voorzijde; 2100mAh batterij.

Display

Het is licht teleurstellend dat HTC de resolutie van het display niet een upgrade heeft gegeven, ten opzichte van de HTC One Mini. Toch is het een helder display en dat komt omdat het scherm vergroot is naar 4,5 inch en het gebruikt maakt van Super LCD 3. De verbetering is niet enorm ingrijpend maar voldoende om dit als een pluspunt aan te merken voor het toestel.

Batterij en afmetingen

Met een gewicht van 137 gram is de Mini 2 lichter dan de One M8, maar het is iets dikker met 10,6 millimeter in vergelijking met 9,6 millimeter van de One M8. Het toestel is groter in alle opzichten in vergelijking met de One Mini. Met een afmeting van 138 bij 65 bij 11 millimeter mag het toestel eigenlijk geen mini meer genoemd worden, want het is zelfs al groter dan Apple’s iPhone 5s.

De HTC One Mini 2 is een prachtige smartphone, ten opzichte van het vorige model is het aanzienlijk verbeterd en dat zijn alleen maar pluspunten. De levensduur van de batterij is aanzienlijk verbeterd in de One Mini zat een 1800mAh batterij en in de One Mini 2 een 2100mAh batterij. Door de Power Saving Modus kan je zelf regelen hoeveel energie bepaalde apps verbruiken , zodat je de levensduur van de batterij kan vergroten

Ons oordeel

htc one mini 2 achterkant 2De HTC One Mini 2 is een mooie smartphone, maar voor een compacte versie is het een beetje duur. Als je kiest voor design dan zal de Mini 2 absoluut niet teleurstellen, maar doordat het toestel aardig aan de prijs zit bij de lancering is het niet voor iedereen haalbaar. Wij raden aan om te wachten met de aanschaf of om het toestel in combinatie met een mobiel telefoon abonnement aan te schaffen, want dan is het toestel verkrijgbaar vanaf gratis.