Over HTC

htc one mini 2 goldHTC Corporation is een Taiwanees bedrijf dat smartphones produceert. Het bedrijf is begonnen onder de naam High Tech Computer Corporation. Het werd opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. In het beginstadium produceerde HTC PDA’s voor andere bedrijven zoals bijvoorbeeld Dopod of QTEK.

Later werd ook een eigen productielijn ingericht waarin eigen mobiele apparatuur werd gefabriceerd onder de merknaam HTC. De eerste toestellen uit deze productielijn draaiden op het besturingssysteem Windows Mobile, van Microsoft. Met de opmars van het meer populaire Android besloot HTC ook smartphones te produceren die gebruik maakt van dit besturingssysteem.

Beats Electronics

Door de opkomende concurrentie zocht HTC iets om zich te onderscheiden van andere smartphone producenten. In 2010 besloten ze een belang van 50,1% in het bedrijf Beats Electronics te kopen. Het idee hierachter was om de apparatuur en de geluidssoftware die dit bedrijf produceert te gaan gebruiken in de mobiele telefoons van HTC. Beats Electronics is in 2006 opgericht door de populaire rapper Dr. Dre. Het bedrijf is onder andere bekend van de koptelefoon Beats By Dr. Dre.
Deze stap van HTC heeft niet geholpen om de concurrentie voor te blijven. Apple en Samsung verkochten veel meer smartphones, waardoor HTC in 2012 in de financiële problemen kwam. Hierop besloot HTC 25 procent van haar aandelen terug te verkopen aan het bedrijf Beats Electronics. Begin 2014 heeft Apple Inc. Beats Electronics overgenomen omdat de Amerikaanse gadget fabrikant haar muziekdiensten wil gaan uitbreiden.

De redding van HTC

Toen de HTC One op de markt kwam begon het bedrijf meer smartphones te verkopen. Het vlaggenschip zorgde ervoor dat HTC in 2013 volledig uit de financiële problemen kwam. Van de HTC One zijn inmiddels meerdere versies op de markt gebracht. HTC heeft besloten om de naam One te blijven gebruiken, omdat deze naam goed bekend is bij het publiek. De nieuwste variant heet voluit HTC One M8. Oprecht mag de HTC One de redder van het bedrijf genoemd worden. Na het succes van de One smartphone, heeft HTC ook besloten om een compacte variant op de markt te brengen. De HTC One Mini bleek eveneens een succesnummer te zijn en voor 2014 heeft de Taiwanese producent naast de HTC One M8 ook de HTC One Mini 2 uitgebracht.

Andere toestellen van HTC

htc one mini 2De Taiwanese producent heeft door de jaren heen heel wat toestellen uitgebracht. De toptoestellen van het bedrijf zijn de Touch, Desire en de One. Vooral de laatst genoemde is enorm geliefd bij de consumenten. De HTC One is vanaf heden ook het vlaggenschip van het bedrijf en in de One-serie komen in de toekomst alle vlaggenschepen. Of HTC met de nummering doorgaat is nog niet bekend maar het lijkt ons het makkelijkst dat ze sowieso de One-serie erin houden want deze is nu bekend bij het publiek.