HTC One M8

htc one m8In 2013 bracht de Taiwanese smartphone fabrikant de HTC One, nu een jaar later heeft de fabrikant het toestel flink onder handen genomen en van top tot teen een upgrade gegeven. De HTC One M8 is een feit, het is de opvolger van de eerste One en het is in alle opzichten een verbeterde versie van het vlaggenschip van vorig jaar waardoor HTC weer op de kaart is komen te staan.

De eerste One van HTC is vorig jaar zo ontzettend goed ontvangen dat de Taiwanese fabrikant er nog een zware kluif aan heeft gehad om dit te overtreffen maar gezegd moet worden dat ze de lijn der verwachtingen meer dan waar hebben gemaakt met de komst van de HTC One M8. Wat voornamelijk in het oogspringt bij het nieuwe vlaggenschip is de dubbele camera aan de achterkant van het toestel en het strakke design dat ze gehandhaafd hebben. Met de One M8 heeft HTC een toestel in handen waar menig concurrent jaloers op zal zijn.

Design

HTC heeft vastgehouden aan het design zoals wij dit ook hebben gezien bij de vorige One. In veel opzichten lijken de toestellen qua uiterlijk op elkaar maar de M8 is qua afmeting net iets groter. Het toestel meet namelijk 146,4 x 70,6 x 9,35 millimeter en het weegt 160 gram. HTC heeft gelukkig ook vastgehouden aan het aluminium design, de voor en achterkant van het toestel is volledig geproduceerd uit aluminium. Hiermee heeft het toestel een streepje voor op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 die een kunststof design heeft. Het beeldscherm van de HTC One M8 is ten opzichte van de vorige One vergroot van 4,7 inch naar 5,0 inch. De weergave is velen malen verbeterd de resolutie van het 5,0 inch Full HD beeldscherm is 1920 x 1080 pixels. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: Glacial Silver (zilver), Gun Metal Gray (grijs) en Amber Gold (goud).

Camera

Bij de lancering van het toestel werd er raar opgekeken naar de achterkant van het toestel, want zitten er nu daadwerkelijk 2 cameralenzen aan de achterkant. Ja, er zijn 2 cameralenzen aan de achterkant te vinden. HTC heeft de toepasselijke naam Duo camera gegeven aan deze nog niet eerder vertoonde combinatie. De ene camera heeft 4 megapixels en de de andere 2 megapixels, door gebruik te maken van de Duo camera zijn er extra foto opties mogelijk. De 2 megapixel camera wordt niet gebruikt voor het maken van foto’s, het wordt enkel gebruikt om diepte in de foto te creëren en deze op te slaan, zodat je achteraf de foto goed kunt bewerken zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Met de Duo camera kun je bijvoorbeeld achteraf de achtergrond vervagen en een 3D-effect meegeven aan foto’s. Aan de voorkant van het toestel zit een 5 megapixel camera, deze camera is ideaal voor het maken van selfies.

Batterij

Iedereen heeft wel eens lopen te klagen over de levensduur van de batterij bij zijn of haar smartphone. Bij de HTC One M8 zal dit niet meer nodig zijn. De Taiwanese smartphone fabrikant heeft de levensduur van de batterij flink onder handen genomen, want zij weten als geen ander hoe belangrijk het vandaag de dag is om de hele dag door met de HTC One M8 bereikbaar te blijven. De HTC One M8 heeft een serieuze levensduur van de batterij, een 2600mAh batterij zorgt ervoor dat je meer dan genoeg batterij hebt om de hele dag productief te zijn.

Ons oordeel

htc one m8 2Het verbaast niemand als we zeggen dat de prestaties van alle hidige smartphones aan elkaar gewaagd zijn. Alle toestellen zijn nagenoeg op basis van de prestaties niet meer te vergelijken, er komen andere aspecten bij kijken zoals het uiterlijk, helderheid van het scherm, camera´s en levensduur van de batterij. Laat de HTC One M8 nu net op al deze punten een dikke voldoende scoren. Al is de HTC One M8 niet de beste in zijn klasse, het is volgens ons wel de mooiste. Als je een smartphone kiest moet je ten alle tijden bij jezelf nagaan wat je verwacht van het toestel, je moet er immers zelf langdurig mee overweg kunnen.