Besturingssysteem HTC One Mini 2

htc senseDe HTC One Mini 2 kan nog zo’n prachtig design hebben maar zonder besturingssysteem kun je niets met het toestel. Een besturingssysteem is de laatste belangrijkste schakel tussen jou en de HTC One Mini 2. Het besturingssysteem fungeert namelijk als medium tussen de hardware van het toestel en jou. Door het besturingssysteem wordt de hardware aangestuurd en doet de One Mini 2 exact wat jij vraagt. Door middel van het besturingssysteem wordt het stukken eenvoudiger om apps te openen en te bedienen, het besturingssysteem is de sleutel tot gebruiksvriendelijkheid.

Voor mobiele telefoons en in het bijzonder smartphones zijn er verschillende mobiele besturingssystemen. Wereldwijd is het mobiele besturingssysteem Android van Google het bekendst, maar ook Apple en Microsoft hebben een eigen mobiel besturingssysteem. Waarschijnlijk heb je zelf een lichte voorkeur voor een bepaald besturingssysteem en negen van de tien keer is dit Android, omdat dit besturingssysteem simpelweg het vaakst voorkomt op smartphones. De voorkeur voor een besturingssysteem is van persoonlijke aard en heeft vooral te maken met wat je gewend bent.

HTC Sense

HTC maakt in principe gebruik van twee besturingssystemen voor hun mobiele telefoons en smartphones. Het bedrijf maakt gebruik van Windows Phone en Android als basis maar de HTC toestellen worden altijd geleverd met een extra skin genaamd HTC Sense. HTC Sense is speciaal door HTC ontwikkeld en het is een gebruikersinterface die volledig aangepast kan worden aan je individuele behoeften. HTC Sense zorgt voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid en dit wordt door de gebruikers beaamt. Bij de lancering van de HTC One in 2013, bracht HTC ook een nieuwe versie van Sense uit, Sense 5. De belangrijkste verandering was de toevoeging van BlinkFeed. Met BlinkFeed kun je zelf je beginscherm indelen, zodat je altijd de informatie ontvangt waarvan je op de hoogte wilt blijven.

Sinds de komst van de HTC One M8 heeft het bedrijf wederom een nieuwe versie van Sense op de markt gebracht namelijk Sense 6. De nieuwe versie wordt ook geleverd bij de HTC One Mini 2 en oudere toestellen kunnen gratis een update downloaden.